ExpoControl bij het Baken Schiermonnikoog

nov 7, 2023Bij de klant

Een prachtig bezoekerscentrum met interessante expositie

Jaarlijks bezoeken meer dan 300.000 toeristen het eiland Schiermonnikoog. Om deze bezoekers van informatie over het eiland te voorzien, is er een informatiecentrum genaamd Het Baken opgericht. Dit multifunctionele gebouw brengt de expertise van Natuurmonumenten en VVV Schiermonnikoog samen. Het Baken fungeert als de centrale locatie waar men terecht kan voor het boeken van activiteiten en het verkrijgen van informatie over de recente ontwikkelingen op het eiland, evenals de diverse beschikbare recreatiemogelijkheden.

Moderne interactieve expositie

De moderne interactieve expositie in “Het Baken” biedt bezoekers een boeiende leerervaring. Het omvat een educatieve game waarbij bezoekers kunnen ontdekken wat de vogels op het eiland Schiermonnikoog eten, wat bijdraagt aan een dieper begrip van de lokale fauna. Een tweede educatieve game op een touchscreen nodigt bezoekers uit om te leren hoe duinen zich vormen, wat een essentieel aspect van het eiland is. Daarnaast is er een audio-handset beschikbaar met inspirerende audiofragmenten waarin eilandbewoners hun persoonlijke verhalen delen over Schiermonnikoog, waardoor bezoekers een waardevol inzicht krijgen in de geschiedenis en de cultuur van het eiland. Er zijn tevens loungebanken met ingebouwde videoschermen, waar bezoekers kunnen genieten van de prachtige natuurfilm van Ruben Smit, die de natuurlijke schoonheid van Schiermonnikoog tot leven brengt. Deze interactieve expositie biedt een rijke en boeiende ervaring voor iedereen die het eiland bezoekt. Dit is slechts een greep uit de vele activiteiten die de expositie te bieden heeft.

Techniek beheren kan een tijdrovende taak zijn zonder automatisering van ExpoControl

Het beheren van de techniek in een expositie kan een aanzienlijke tijdsinspanning vergen, vooral in een expositie met veel technologische elementen zoals deze. Handmatig alle apparaten aan- en uitzetten elke dag, zou een tijdrovende klus zijn. Of wanneer content alleen te wijzigen is via USB-sticks of een programmeur mist de tentoonstelling flexibiliteit. Je wilt je concentreren op de bezoekers en het verhaal en niet te veel tijd kwijt zijn aan het beheer.

 

 

Automatiseer je tentoonstelling met beheersoftware ExpoControl

Gelukkig biedt ExpoControl beheersoftware een efficiënte oplossing. Met deze software wordt een groot deel van het technische beheer geautomatiseerd. Alle apparaten in de expositie worden automatisch in- en uitgeschakeld, waardoor je tijd en moeite bespaart. Bovendien kun je content zoals de films van Ruben Smit, de audiofragmenten en talloze foto’s en video’s eenvoudig vanaf elke computer met internettoegang aanpassen. Dit stelt je in staat om je te richten op wat echt belangrijk is: de bezoekers een meeslepende ervaring bieden en het verhaal van Schiermonnikoog op een boeiende manier overbrengen.

Heb je ook interesse in de mogelijkheden van ExpoControl voor jullie museum of andere instelling?

Neem contact op via het contactformulier.

Trek meer bezoekers aan door de expo meertalig aan te bieden!

Bovendien is ExpoControl er helemaal op gericht om de content meertalig aan te bieden. Op een eiland als Schiermonnikoog is dit natuurlijk een must! Er komen zeer veel Duitse toeristen. Zowel teksten als andere content kan gemakkelijk meertalig worden ingevoerd. Bij het Baken is ervoor gekozen om alles aan te bieden in het Nederlands, Duits en Engels.

Bijzondere functie uitgelicht: Zelf interfaces maken voor een touchscreen met de StoryGrid module

Wanneer je ExpoControl wilt inzetten voor je touchscreens kun je gebruikmaken van de veelzijdige template StoryGrid. Met het StoryGrid heb je zelf de volledige regie over wat er op het touchscreen komt te staan, en heb je knoppen waarmee je naar andere pagina’s kunt navigeren.
Bij Het Baken op Schiermonnikoog is het StoryGrid template inzet om informatie aan te bieden over interessante aspecten van het eiland. Zo kan de bezoeker eerst zelf de gewenste taal kiezen. Daarna zijn er onderwerpen beschikbaar als vaargeulen, vogels, plastic afval en vuurtorens. De bezoeker kan teksten lezen, interessante foto’s bekijken en informatieve video’s zien over de onderwerpen.

ExpoControl

Neutronstraat 11
9743 AM Groningen

info@expocontrol.com

Navigatie

Copyright All rights Reserved © 2005 - 2023 | ExpoControl B.V. geregistreerd in Groningen KvK 81025777

Cookie Policy   |   Privacy Policy   |   Algemene Voorwaarden